Trykk enter for å hoppe over menyen

Informasjonskapsler (cookies)

Sist oppdatert: august 2023


De aller fleste nettsider i dag benytter seg av informasjonskapsler (cookies). En informasjonskapsel er en tekstfil som ved bruk av en nettside lagres av din nettleser. Nettsiden kan hente fram denne tekstfilen for å vite hvem det er som besøker siden. Dette gjør at nettsiden blant annet kan huske tidligere valg du har gjort, og du slipper å gjøre ting flere ganger enn du behøver.

Hva bruker ITxBERGEN informasjonskapsler til?

Per i dag benytter ikke ITxBERGEN informasjonskapsler på sine nettsider. Dette kan selvsagt endre seg i fremtiden, og da vil vi oppdatere denne siden.

Lov om elektronisk kommunikasjon

I Norge blir bruk av Informasjonskapsler regulert i ekomloven § 2-7b . Denne krever at brukeren skal informeres om bruk av informasjonskapsler, og at brukeren skal gi samtykke til dette.


Når du benytter nettjenester fra ITxBERGEN vil vi sette informasjonskapsler i tråd med ditt samtykke basert på innstillingene i din nettleser. Vi vil lenke til mer informasjon om hvordan du kan endre disse innstillingene i ulike nettleser lenger ned på siden.

Hvilke informasjonskapsler bruker ITxBergen?

Vi benytter ikke informasjonskapsler på våre nettsider, men bruker teknologier som øktlagring (Session Storage) og lokal lagring (Local Storage). Disse teknologiene lagrer informasjon lokalt på din enhet, og er ikke tilgjengelig for andre nettsider, eller blir sendt til våre servere. Disse teknologiene brukes for å lagre informasjon om brukerens valg på nettsiden, og for å lagre informasjon om brukeren.

I hvilke situasjoner bruker vi øktlagring og lokal lagring?

Vi bruker øktlagring for å huske valg brukeren har gjort når de filtrerer stillinger på nettsiden. Denne dataen blir husket slik at valgene huskes når brukeren navigerer mellom ulike sider på nettsiden. Denne informasjonen blir slettet når brukeren forlater nettsiden. Vi bruker lokal lagring i situasjoner der det gir mening at valgene skal huskes ved neste besøk. Dette gjelder når brukeren velger å sette en stillingsannonse som favoritt, eller når brukeren velger å skjule informasjon. Vi benytter også lokal lagring i vår ITxBERGEN PLUSS+ tjeneste. Personopplysninger eller sensitive opplysninger blir kryptert med AES-256, og lagres lokalt på brukerens enhet. Denne informasjonen blir ikke sendt til våre servere, og er ikke tilgjengelig for andre nettsider.


Ønsker du å slette all informasjon som denne nettsiden har lagret lokalt på din enhet kan du

klikke her.

Hvordan administrere informasjonskapsler?

De fleste moderne nettlesere (Google Chrome, Edge, Firefox, Safari, Opera, etc.) er innstilt på å akseptere informasjonskapsler automatisk, men du kan selv velge å endre innstillingene slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Vær obs på at dette kan påvirke funksjonaliteten på nettsiden.


Her finner du instruksjoner for hvordan du kan endre innstillingene i de mest brukte nettleserne:

Google Chrome

For å slette informasjonskapsler
For å hindre at informasjonskapsler lagres i nettleseren

En del nettlesere er bassert på Chromium, og vil derfor ha samme innstillinger som Chrome.

Microsoft Edge

For å slette eller hindre informasjonskapsler

Mozilla Firefox

For å slette informasjonskapsler
For å hindre at informasjonskapsler lagres i nettleseren

Apple Safari på macOS

For å slette eller administrere informasjonskapsler

Apple Safari på iOS

For å slette eller administrere informasjonskapsler

Opera

For å slette eller hindre informasjonskapsler

Vivaldi

For å slette eller hindre informasjonskapsler