Trykk enter for å hoppe over menyen

Tilgjengelighet

Sist oppdatert: februar 2023


Når vi utvikler nettsidene våre, forsøker vi å ha fokus på tilgjengelighet. Dett er fordi at et nettsted skal følge kravene om universell utforming. Kravene er deler av standarden Web Content Accessibility Guidelines (WCAG). Det er en internasjonal standard som er utviklet av W3C (World Wide Web Consortium). Denne standarden er utviklet for å sikre at alle mennesker skal kunne bruke nettstedet uavhengig av fysiske forutsetninger.

Hva gjør vi for å sikre tilgjengelighet?

  • Sørge for god kontrast mellom bakgrunn, tekst og annet innhold.
  • Sørge for at man enkelt kan navigere seg rundt på siden ved hjelp av tastatur, og at det er tydelig hvilket element som er i fokus.
  • Sørge for at sidene er lesbar for skjermlesere. Benytter aria-label for å gi en mer beskrivende tekst for skjermlesere.
  • Markere lenker som åpner i ny fane, slik at brukere vet at de forlater nettsiden.
  • Benytte beskrivende lenketekster, slik at brukere vet hva de klikker på.
  • Mulighet til å hoppe over repetativt innhold, som navigasjonsmenyen.
  • Sørge for at bilder har beskrivende alt-tekst, slik at brukere vet hva bildet viser.
  • Har du forslag til hvordan vi kan gjøre nettsiden bedre? Ta gjerne kontakt med oss på webmaster@itxbergen.no

Hvilke verktøy er tilgjengelig om jeg har problemer med å bruke nettsiden?

De fleste operativsystemer har innebygde verktøy for å gjøre det enklere å bruke nettstedet. Dette gjelder for eksempel for Windows, Mac OS, Linux, iOS og Android. Dette kan være å endre størrelsen på tekst ved å bruke CT RL + eller CTRL - (command + eller command - på Mac OS). Benytte skjermleser eller endre fargekontrast på enhetsinnstillingene.

Feil eller mangler på nettsiden

Vi er klar over at det kan være feil eller mangler på nettsiden. Dersom du oppdager feil eller mangler, ber vi deg ta kontakt med oss på webmaster@itxbergen.no . Vi vil da gjøre vårt beste for å rette opp feilen eller mangelen.

Hvordan sikrer vi tilgjengelighet på våre arrangementer?

Vi prøver å finne lokaler som er tilgjengelige for alle, men kan ikke garantere dette. ta gjerne kontakt med oss på kontakt@itxbergen.no om du har spørsmål eller forslag på hvordan vi kan tilrettelegge for deg. Du er hjertelig velkommen til å ta med førerhund eller ledsager.